Na Státním úřadu pro jadernou bezpečnost byla zřízena funkce prošetřovatele

V souladu s nařízením vlády č. 145/2015 Sb., o opatřeních souvisejících s oznamováním podezření ze spáchání protiprávního jednaní ve služebním úřadu je s účinností od 1. července 2015 zřízena funkce prošetřovatele, který přijímá a prošetřuje oznámení. 

Funkci prošetřovatele Státního úřadu pro jadernou bezpečnost bude na základě ustanovení služebního orgánu (předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost) plnit paní Mgr. Miroslava Leflerová.
 
Oznámení lze podat v listinné podobě na adresu: prošetřovatel, Státní úřad pro jadernou bezpečnost, Senovážné náměstí 9, 110 00 Praha 1. Dále je možné oznámení vložit do schránky pro příjem oznámení, která je označena nápisem „Schránka pro příjem oznámení o podezření ze spáchání protiprávního jednání dle nař. vl. č. 145/2015 Sb.“ a je umístěna v prostorách vestibulu před recepcí v budově Státního úřadu pro jadernou bezpečnost, Senovážné náměstí 9, 110 00 Praha 1.

Oznámení je také možno prostřednictvím elektronické pošty zaslat na e-mailovou adresu prosetrovatel@sujb.cz. Obsah schránky pro příjem oznámení a elektronická pošta budou kontrolovány a vybírány každý pracovní den.